Energiedamwand wint Innovative Energy Solutions Award 2022

Op 11 oktober 2022 is op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch de jaarlijkse Innovative Energy Solutions Award uitgereikt. De vierde editie van de award ging naar de Energiedamwand van Energiedamwand Nederland.

De Energiedamwand is een stalen damwand die gebruik maakt van aquathermie en bodemwarmte. De damwand heeft veel potentie in Nederland, want Nederland heeft de hoogste dichtheid aan stalen damwanden ter wereld en er is een flinke vervangingsopgave.

Met de award volgt de Energiedamwand respectievelijk het PVT-warmtepomppaneel van Triple Solar (winnaar in 2018), PCM-koeling van technische ruimtes van Tizzin (winnaar in 2019) en de ICECUBE van Dutch Climate Systems (winnaar in 2021) op.

De andere genomineerden voor de award van dit jaar waren de Energieschutting van OptiSolar (een schutting die als buitenunit van een warmtepomp kan fungeren) en de Exergy-batterij van Exergy Storage (een batterij van alomtegenwoordige grondstoffen).

De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Mark Meijer (Energy Indeed), mede namens de overige juryleden: Rik Luiten (oprichter kennis- en netwerkgroep Smart Energy NL), Maurits Groen (o.a. mede-oprichter WakaWaka) en Claire Tielens (communicatiemanager NVDE).

Vakbeurs Energie
V.l.n.r. Mark Meijer (Energy Indeed), Korneel de Jong (Energiedamwand Nederland), Gert Jan Jongerden (Exergy Storage) en Shaun Murdoch (OptiSolar)Meer informatie over de award

Mark Meijer - 12 oktober 2022
mark@energyindeed.com

Mark Meijer MSc.
mark@energyindeed.com