EU-innovatieproject zon en wind op woontorens Eindhoven van start

EU-innovatieproject Eindhoven

Copyright: TrUE Power

Op het voormalige Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven verrijzen momenteel twee spectaculaire woontorens. De eerste, genaamd Haasje Over, vormt een brug over één van de grootste skatehallen van Europa en de tweede, genaamd de Trudo Toren, vormt een uniek verticaal bos. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is wordt bovenop beide torens een PowerNEST geplaatst waarmee elektriciteit uit zowel zonne-energie als windenergie wordt opgewekt.

Het laatstgenoemde is onderdeel van een Europees innovatieproject van woningcorporatie Sint Trudo, PowerNEST-ontwikkelaar en -leverancier IBIS Power en opensource IT-bedrijf OpenRemote. Samen werken zij aan de Trudo Urban Electric Powerplant, afgekort als TrUE Power. Daarin wordt de opwek van elektriciteit uit zonne- en windenergie (IBIS Power) geïntegreerd met een slim real-time energiemanagementsysteem (OpenRemote) voor en eventueel rondom de woontorens (Trudo).

Energy Indeed ondersteunt binnen het project bij het optimaliseren van de business case. Het gaat daarbij met name om het optimaal afstemmen van de opgewekte zonne- en windstroom met de lokale afname, opslag en/of teruglevering van de stroom en om de technische, financiële en juridische uitwerking daarvan. De werkzaamheden sluiten aan bij onder andere eerdere opdrachten van Energy Indeed voor Rijkswaterstaat over het combineren van zon en wind (zie hier voor een eerder nieuwsbericht daarover).

Mark Meijer - 23 maart 2021
mark@energyindeed.com

Mark Meijer MSc.
mark@energyindeed.com