Help jij zonne-energie op de kaart te zetten?

Wereldwijd worden talloze mooie en inspirerende zonne-energieprojecten ontwikkeld. Die moeten we – letterlijk en figuurlijk – beter op de kaart kunnen zetten dan we nu doen. Help jij mee om dat voor elkaar te krijgen?

Zonne-energie op de kaart

Screenshot Solarmapp

Wat in 2016 begon met het ‘pinnen’ van enkele zonne-energieprojecten in Google Maps, vooral als eigen database, ontpopte zich al snel tot het idee om dit in de openbaarheid te doen, samen met anderen. Zo ontstond het platform Solarmapp.

Inmiddels telt het platform ruim 250 projecten. Altijd met foto, soms met een YouTube-video en standaard onder vermelding van de projectontwikkelaar, projectomvang en – voor zover bekend – andere kenmerken zoals het merk zonnepanelen, omvormers en montagesysteem.

Via deze projectinformatie kan worden doorgeklikt naar projecten met dezelfde kenmerken en naar de bron van de foto. Op deze wijze vormt het platform gelijk ook een soort zoekmachine voor zonne-energieprojecten en kunnen bijbehorende bedrijven gevonden worden.

Het platform streeft geen volledigheid na. Het is vooral een etalage waarin inspirerende projecten gedeeld en gepromoot kunnen worden. De meeste projecten zijn nu nog Nederlandse projecten, maar het platform is qua opzet en reikwijdte internationaal.

Heb jij goede aanvullingen voor het platform, ideeën om het uit te bouwen of wil je op een andere manier meehelpen? Mail dan naar mark@energyindeed.com. Zoals Solarmapp al suggereert, zou het platform zich zeker ook kunnen lenen voor de ontwikkeling van een app.

Mark Meijer - 29 september 2020
mark@energyindeed.com

Mark Meijer MSc.
mark@energyindeed.com